Ingenieursprijs voor Chinees bouwwerk

Het Wuhan New Energy Institute in China heeft de International Federation of Consulting Engineers (Fidic) Award of Merit gewonnen.

Samen met andere internationale bouwwerken roemt deze federatie dit instituut vanwege haar bijdrage aan de wereldeconomie en de kwaliteit van leven.

Intregrale visie op duurzame gebouwen

Het New Energy Institute in de Chinese miljoenenstad Wuhan is een zeer duurzaam gebouw, waarin de integrale visie op duurzame gebouwen in dit Aziatische land terugkomt. In het concept worden nieuwe energietoepassingen en geavanceerde technologie gecombineerd tot een koolstofarm, comfortabel en efficiënt ontwerp.

“Het Wuhan New Energy Institute is niet alleen een prachtig gebouw, maar ook het voorbeeld hoe een uitdagende natuurlijke omgeving in je voordeel kunt gebruiken”, vindt Barry van Sloten, directeur Bouw & Vastgoed bij Grontmij. “Een toonbeeld voor duurzame ontwikkeling.”

Naast dit advies- en ingenieursbureau zijn ook Soeters Van Eldonk architecten en het Urban Planning and Design Institute Shanghai hierbij betrokken.

Fidic Awards

De Fidic Awards worden jaarlijks uitgereikt aan projecten, die een bijdrage leveren aan de wereldeconomie en een hogere kwaliteit van leven nastreven. Deze internationale prijs is een initiatief van gelijknamige brancheorganisatie Fidic, waarin alle nationale ingenieursverengingen vertegenwoordigd zijn

Deel dit artikel

permalink