Verhagen en Baars openen Ermelose nul-op-de-meterwijk 

Afgelopen 17 september hebben Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen en André Baars, burgemeester van de gemeente Ermelo, de nul-op-de-meterwoonwijk Groevenbeek-Noord in deze Gelderse plaats officieel geopend.

Groevenbeek-Noord bestaat uit 39 nul-op-de-meterwoningen. “Deze wijk is bijzonder vanwege het isolatieconcept, de beperkte inzet van installaties en de opzet van de wijk”, vertelt ontwikkelingsmanager Cris Zijlmans van Van Wijnen.

In samenwerking met de gemeente Ermelo en diverse lokale partijen heeft Van Wijnen Projectontwikkeling Midden, deze wijk namelijk ontwikkeld. “Daarnaast gaan we een jaar lang het energieverbruik in de wijk monitoren en bewoners begeleiden in energiebewust wonen.”

Voorlichting in demowoning over duurzaam bouwen en wonen

De kopers van deze woningen vierden afgelopen februari de start van de bouw. Nog geen 7 maanden later vond de afronding van dit project plaats. Na de openingshandeling van Verhagen en Baars opende wethouder Jan van den Bosch de demonstratiewoning. Deze is bedoeld om belangstellenden te laten zien en ervaren wat een nul-op-de-meterwoning inhoudt en om voorlichting te geven over duurzaam bouwen en wonen.

Foto: Onder meer Jan van den Bosch (links) en Maxime Verhagen (rechts) in de demonstratiewoning.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Van Wijnen

Meer nieuws uit Ermelo, Gelderland