Energie- en waterverbruik 80% lager in Noorderparkbad

Afgelopen zondag 6 september is het nieuwe Noorderparkbad geopend. Dit gebeurde tijdens het Noorderparkfestival, door portefeuillehouder Sport Saskia Groenewoud van Stadsdeel Amsterdam-Noord.

Het nieuwe Noorderparkbad weerspiegelt tot in de kleinste details de duurzaamheidsambities van opdrachtgever Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Noord. Zo liggen het energie- en waterverbruik 80% lager dan in het oude Floraparkbad. Dit is te danken aan het installatieontwerp, waarin zonne-energie en hergebruik van water en warmte centraal staan.

Daarnaast zijn diverse andere duurzame en energiebesparende maatregelen doorgevoerd, zoals:

Het gebouwontwerp en installaties leveren een totale energiebesparing op van meer dan 80%. Dat is hoger dan geëist. De waterbesparing door opvang van regenwater en hergebruik bedraagt eveneens meer dan 80%, ofwel vele tienduizenden liters per jaar. Jaarlijks bespaart het stadsdeel daarmee een paar ton aan energie- en waterkosten.

Het ontwerp voor dit nieuwe zwembad komt van De Architekten Cie. Daarnaast zijn onder meer Deerns, VDH Leerdam en Vaessen Algemeen Bouwbedrijf bij dit project betrokken geweest.

Nieuwsgierig geworden naar dit project? Komende dinsdag verschijnt de nieuwe editie van Duurzaam Gebouwd Magazine, waarin het nieuwe Noorderparkbad uitgebreid aan de orde komt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland