Amsterdam Arena krijgt zonnepanelen

Met een grote verbouwing wil Amsterdam Arena de kwaliteit en service voor haar bezoekers verbeteren. In 2020 krijgt dit stadion namelijk 4 wedstrijden van het Europees Kampioenschap.

Uit het opgestelde ‘Plan 2020’ blijkt dat het doel is om zo veel mogelijk duurzame en innovatieve maatregelen te nemen. Zo krijgt de nieuwe gevel geïntegreerde zonnepanelen en wordt regenwater opgevangen om dit voor de toiletten te gebruiken. Binnen wordt uitsluitend met ledverlichting gewerkt.

Van hol naar bol

Daarnaast wordt de omloop achter de 2e ring van het stadion ingrijpend gemoderniseerd en 3 keer zo breed. Hierdoor ontstaat niet alleen meer ruimte voor de fans, maar ook komt er meer licht en lucht. Deze verbreding verandert ook het uiterlijk van de Arena: van hol naar bol. Het aantal zitplaatsen op de 2e ring blijft hetzelfde.

Bij de presentatie aan de directie van Ajax, vaste bespeler van dit voetbalstadion, volgde een positieve reactie. “De plannen passen bij Ajax”, laat directeur marketing Edwin van der Sar van de Amsterdamse betaalvoetbalorganisatie weten. “Het is vernieuwend, ambitieus en functioneel. Met deze aanpassingen is de Arena, net zoals bij de opening in 1996, haar tijd weer ver vooruit.”

Bouw vindt plaats in 3 stappen

Ook Amsterdam Arena-topman Henk Markerink is blij met de nieuwe stappen op de gebieden van kwaliteit en service. “Deze verbouwing biedt de kans om onze bezoekers de hoogst mogelijke kwaliteit en service te leveren. De Arena kan vanaf 2020 weer 25 jaar mee.”

De verbouwing start in het eerste kwartaal van 2016 en vindt in 3 stappen plaats: eerst de oostkant, daarna de zuidzijde en tot slot de noordkant. Elke fase neemt ongeveer een jaar in beslag, waarmee de gehele verbouwing naar verwachting in 2020 gereed is.

Illustratie: artist impression fase 1, oostzijde Amsterdam Arena

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland