'Obstakels in duurzaamheidsstreven doorbreken'

Gerenommeerd schrijver en spreker Jeremy Rifkin laat op woensdag 4 november aanstaande zien dat economie meer behelst dan korte termijn gewin van niet duurzame bedrijfsvoering.

Eerder publiceerden we een artikel waarin we de visie van Rifkin over de derde industriële revolutie uiteenzetten. Er komt volgens hem een nieuw samenspel tussen communicatie, energie en transport.“Het communicatie-internet komt samen met een nieuw gedigitaliseerd energie-internet en een geautomatiseerd, op gps werkend en al snel bestuurderloos transport-internet”, een ‘superinternet’ volgens Rifkin.

Andere waarden en hoop voor de toekomst

Hij staat op 4 november op het podium van de Mediaplaza. Duurzaam Gebouwd-expert Andy van den Dobbelsteen over Rifkin: “De grootste obstakels die we in ons duurzaamheidsstreven tegenkomen zijn doorgaans te wijten aan economische mechanismen; het huidige economische systeem zou duurzame ontwikkeling onmogelijk maken. Jeremy Rifkin laat zien dat economie meer zou moeten behelzen dan korte termijn gewin van onduurzame bedrijfsvoering, zijn visie legt de nadruk op andere waarden en biedt hoop voor de toekomst.

Visie op duurzame economie

Op 4 november 2015 spreekt Rifkin tijdens het Smart Cities Event van TVVL in MediaPlaza, Jaarsbeurs Utrecht. Zijn visie op een duurzame economie, die middels zijn bestseller ‘De derde industriële revolutie’ door talloze wereldleiders is omarmd en onderschreven, staat daar centraal. Duurzaam Gebouwd biedt, als bevriende vereniging van TVVL, u een korting aan t.w.v. €50. Bezoek SmartCitiesEvent.nl om u aan te melden met de kortingscode “SCEJRDGN” of meer informatie te bekijken.

Deel dit artikel

permalink