UWV-kantoor verandert in 96 woningen

Vorige week is de transformatie van het voormalige UWV-kantoor in hartje Arnhem gestart. Dit kantoor wordt volledig gestript en zal in de zomer van 2016 worden opgeleverd als Camelot Campus 026 Eusebiusplein.

Pandeigenaar Camelot Real Estate uit Eindhoven realiseert de plannen van architecten- en ingenieursbureau De Loods uit Aarle-Rixtel om tot 96 hoogwaardig afgewerkte, zelfstandige wooneenheden te komen, die variërende oppervlaktes van 18 m2 tot 53 m2.

Bouw met duurzame materialen

Bouwgroep Moonen uit ’s-Hertogenbosch voert de bouwwerkzaamheden uit en gebruikt hierbij duurzame materialen. Het nieuwbouwcomplex krijgt energielabel A.

“We zijn trots op het aantrekkelijke ontwerp dat we nu mogen bouwen”, laat projectleider Gert-Jan van de Sande van Camelot weten. “Het pand, dat vooral interessant is voor eenpersoonshuishoudens, voorziet in een bewaakte fietsenstalling, ontmoetingsruimte, wasserette en een prachtige patio met tuin waar de bewoners samen kunnen ontspannen. Gemeente Arnhem heeft toegezegd om de infrastructuur rondom het pand, zoals trottoirs, groenvoorziening en parkeerplaatsen samen met ons aan te pakken. Uiteindelijk maakt het pand onderdeel uit van de nieuw uit te voeren, sterk gemoderniseerde voetgangerscorridor tussen de Rijnboulevard en het centrum.” Camelot verwacht de verhuur van de woningen begin 2016 te starten.

Belang van leegstandsbestrijding

Het voormalige UWV-pand stond lang leeg. “Het bestrijden van leegstand binnen een prioriteitsgebied zoals de binnenstad is belangrijk”, vindt Toon Verschuren, coördinator Transformatieteam Gemeente Arnhem. “Dit project is een prachtig voorbeeld van een succesvolle transformatie naar woonruimte in het hart van de stad.” 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Camelot Europe

Meer nieuws uit Arnhem, Gelderland