Van prestatiecontracten tot all-electric woningbouw

Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres vinden onder andere workshops plaats over de toekomstwaarde van het dak, all-electric als woningbouw van de toekomst en prestatiecontracten voor gebouwen met complexe primaire processen.

Tijdens eerstgenoemde workshop komt onder andere Duurzaam Gebouwd-expert Lars Weijers aan het woord, die gepassioneerd vertelt over de renovatiebranche en de ambities die hij daarin heeft. Obstakels in de vorm van gedrag, houding en medewerking in de keten worden tevens belicht. In samenwerking met Joep Windrausen en Roderik van der Meulen van Nieuwe Architecten en Feenstra wordt een innovatief en duurzaam gebouwschilconcept gepresenteerd.

De weg naar all-electric

Ook de weg van traditionele renovatie met gas naar all-electric toekomstbestendige woningen wordt uiteengezet. Worden de resultaten die beoogd waren binnen Nul op de Meter-renovaties behaald? Hugo Jansen zal aan de hand van enkele gerealiseerde projecten antwoord geven op de vragen. Het profiel van Jansen kunt u nalezen op de officiële website van het Duurzaam Gebouwd Congres. Hier kunt u ook de profielen van de andere sprekers nalezen. Eerder lichtten we al een tipje van de sluier op over de gerealiseerde resultaten van Nul op de Meter-projecten, in november komt u tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres meer te weten over dit onderwerp.

Complexe primaire processen

Van woningen gaan we naar gebouwen en gebruikers met complexere primaire processen. Voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU Eindhoven) is een prestatiecontract gerealiseerd waarbij de school 10 jaar commitment vraagt van samenwerkingspartner Honeywell. Ronald van Nattem, hoofd beheer en onderhoud bij TU/e en Richard Schoonderbeek, sales manager bij Honeywell Building Solutions, vertellen over de intensieve samenwerking en de prestatiegaranties. Bekijk voor meer achtergrondinformatie over dit project met TU/e het Duurzaam Gebouwd Magazine, waarin we een rondetafelgesprek publiceerden met eindgebruiker en de samenwerkingspartners.

Deel dit artikel

permalink