€ 1,5 miljoen subsidie voor duurzaam bouwmateriaal

Groningse bedrijven krijgen ruim € 1,5 miljoen Europese subsidie voor vernieuwende projecten, die ze samen met Duitse bedrijven ontwikkelen. 

De provincie Groningen draagt € 200.000 bij aan deze zogeheten Interreg-projecten, waarbij Nederland en Duitsland nauw samenwerken. In deze projecten is onder meer aandacht voor de productie van duurzaam bouwmateriaal.

Natuurlijke materialen in de woningbouw

In het project ‘Bio-economie in de non-foodsector’ ontwikkelen bedrijven samen met hogescholen en universiteiten langs de Nederlands-Duitse grens nieuwe producten op basis van landbouwgewassen en groene restproducten. Groningse bedrijven werken in dit vernieuwende project bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van panelen voor de woningbouw, die gebruikt kunnen worden in de dragende constructies van gebouwen. In plaats van beton of staal worden hiervoor natuurlijke materialen gebruikt.

Vanuit het Interreg-programma is tot 2020 € 222 miljoen beschikbaar. Het doel van dit programma is om de economie in de Nederlands-Duitse grensregio te stimuleren en de internationale samenwerking te versterken.

Deel dit artikel

permalink