Visie op rendabele duurzaamheid in MVO-verslag

Het MVO-verslag van Duurzaam Gebouwd-partner Brink Groep gaat onder andere in op kennisontwikkeling en –deling, mijlpalen, maatschappelijke betrokkenheid en geeft een visie op rendabele duurzaamheid.

“De vragen van morgen zijn wezenlijk anders dan die van vandaag. En wat was komt voor het merendeel niet meer terug”, luidt Duurzaam Gebouwd-expert en Brink Groep-directievoorzitter Hans de Jonge het MVO-verslag in. “Om die reden hebben we in 2013 onze strategie herijkt en in 2014 onze ondernemingsstrategie naar de medewerkers geconcretiseerd in een ‘Roadmap 2022’.”

Roadmap naar 2022

Volgens De Jonge geeft de roadmap aan waar zijn organisatie in 2022 wil staan. “Het kent vier hoofdassen: de markt, bedrijven, ontwikkeling en de mensen. In 2014 is hard gewerkt aan het concretiseren van deze hoofdassen. Op de Markt-as plaatsen we vier maatschappelijke thema’s waar we een eigen kijk op hebben en waar we in 2015 actief op doorpakken.” De vier thema’s die De Jonge aanhaalt zijn voorraad en transformatie, nieuwe samenwerkingsvormen, informatisering en rendabele duurzaamheid.

Rendabele duurzaamheid

Laatstgenoemde thema krijgt verderop in het MVO-verslag uitgebreid aandacht. Er worden vier speerpunten genoemd om tot rendabele duurzaamheid te komen. Ten eerste is er de samenwerking met producenten om tot systeemintegratie te komen. De tweede pijler is grondstof schaarste en de circulaire economie. Een volgend speerpunt is de Value Case als verbreding van de Business Case. Afsluitend wordt een eenduidige set afspraken voor prestatiegericht onderhoud genoemd.

Bekijk het volledige MVO-verslag. Hier leest u onder andere informatie over bereikte mijlpalen, maatschappelijke betrokkenheid en kerngegevens.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv