Kosteloze oplossing van verduurzamingsvraagstuk

Non-profit organisaties maken kans op de kosteloze oplossing van een verduurzamingsvraagstuk. De prijs omvat advieswerkzaamheden die een waarde vertegenwoordigen tussen 30.000 en 50.000 euro.

Duurzaam Gebouwd-partner DWA neemt het initiatief voor de prijs en stelt kennis en ervaring beschikbaar om de winnende non-profit organisatie te helpen bij het oplossen van een probleem of vraag. Dit mag gaan om een oplossing in de gebieden energie, installaties en binnenklimaat.

Financiering ontbreekt

“Verschillende organisaties hebben het gevoel dat de energiekosten lager kunnen of het binnenklimaat verbeterd kan worden”, vertelt DWA-manager Gert Harm ten Bolscher. Vaak is er volgens hem niet direct geld of kennis beschikbaar om onderzoek uit te voeren en een antwoord te vinden op dergelijke vragen. “Jammer, want daardoor blijven mooie kansen liggen of worden problemen niet opgelost.”

Onderzoek en advies

Voorbeelden van vraagstukken waar non-profit organisaties tegenaan lopen en die kunnen worden ingediend zijn onderzoek en advies naar aanleiding van comfortklachten en klimaatinstallaties, en meer. Nederlandse non-profit organisaties in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland, ten noorden van de Rijn en ten Oosten van de Ijssel kunnen aan deze prijsvraag deelnemen.

Inschrijven

Inschrijfformulieren kunnen worden verstuurd naar prijsvraagrijssen@dwa.nl tot en met 31 oktober 2015 om 17:00 uur. Van de inzendingen worden drie projectvoorstellen genomineerd. In de commissie die de ingezonden projecten beoordeelt zullen drie externe deskundigen en twee medewerkers van DWA Rijssen zitting nemen. De drie genomineerde projecten worden aan relaties van DWA aangeboden en het project met de meeste stemmen wint de prijs.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA