Nul-op-de-meter transformatie van particuliere koopwoning

De eerste transformatie van een particuliere koopwoning heeft plaatsgevonden volgens het nul-op-de-meter principe. De woning werd op 14 oktober geopend door minister voor Wonen Stef Blok.

Tijdens de bijeenkomst sloot Duurzaam Gebouwd-partner Sto zich bij de Stroomversnelling aan. Sto committeert zich om via een grootschalige aanpak te komen tot nul-op-de-meter woningen voor corporaties en woningeigenaren. “Met industriële oplossingen maken we NoM-renovatie voor de particuliere eigenaar haalbaar”, aldus algemeen directeur Rob de Jong.

Nauwe samenwerking voor grote verandering

“Alleen door een nauwe samenwerking met gelijkgestemde partijen kun je grote verandering teweegbrengen. Sto levert bijvoorbeeld de prefab buitengevelisolatiesystemen en expertise binnen het innovatieve renovatieconcept van BJWonen. Zo wordt een particuliere rijwoning tot een prachtige en betaalbare NoM-woning getransformeerd. Een slimme samenwerking en een geïndustrialiseerd en geautomatiseerd proces leidt tot zulke resultaten”, aldus De Jong.

Drie nieuwe leden tekenden woensdag 14 oktober het partnership van de BredeStroomversnelling, (v.l.n.r.): Jan Kamphuis (BJW), Bas Korte (Itho Daalderop), Leen van Dijke (Stroomversnelling) en Rob de Jong (Sto Isoned).

Ervaring opgedaan

Sto meent een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van de Stroomversnelling door productinnovatie op het gebied van prefab buitengevelisolatie systemen. “Sto is internationaal producent van bouwproducten en wereldwijd marktleider in buitengevelisolatie. In Duitsland hebben we al veel ervaring met die versnelling opgedaan bij bouwers van cataloguswoningen.”

Meer informatie over de Stroomversnelling-samenwerking en de buitengevelisolatie systemen vindt u op de website van Sto Isoned.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Sto Isoned bv