Hoe werkt een ESCo?

Gedurende een workshop ‘ESCo’s en Energieprestatiecontracten’ leert u de ins en outs kennen van deze onderwerpen en ontdekt u hoe een ESCo precies werkt.

Energiebesparingen kunnen ook worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. Dat kan via een Esco. In de eerder genoemde workshop leert u te sturen op energieprestatie en weet u hoe u de energiebesparing van een gebouw uit handen kunt geven aan een derde partij.

De energiemarkt is veranderd. Energiebesparing en duurzame energie zijn technisch en economisch aantrekkelijk. Via bijvoorbeeld een Energy Service Company (ESCo) en met een energieprestatiecontract kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen.

Energiebesparing uitbesteden

De ESCo biedt de mogelijkheid de energiebesparing uit te besteden, maar daarvoor moeten goede afspraken in een energiebesparingscontract worden gemaakt. Een ESCo kan zowel in de situatie eigenaar/gebruiker of belegger/huurder(s) worden toegepast, omdat investeringen en besparingen direct aan elkaar gekoppeld worden.

Voordelen

Vastgoedbeleggers, woningcorporaties en beheerders van gebouwen hoeven niet zelf te investeren in gespecialiseerde kennis en kostbare installaties. De leverancier zorgt voor infrastructuur en installaties. De Energie Service Company levert het totale pakket van inkoop, distributie, omzetting en levering van warmte, koude, elektriciteit en aardgas. De Esco kan ook zorgen voor financiering, beheer, onderhoud en klantenservice.

Meer informatie en inschrijven

De workshop vindt plaats op 12 november 2015 in de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de workshop-pagina.

Deel dit artikel

permalink