Duurzaam vloersysteem voor minder CO2-uitstoot

Een duurzaam vloersysteem levert een bijdrage aan de besparing van grondstoffen en de vermindering van CO2-uitstoot. Een jaar geleden werd het systeem met succes gelanceerd op de Duitse markt.

Met de Uzin Terra-Line zijn de Duitse ontwikkelaars van Uzin Utz AG, het moederbedrijf van Duurzaam Gebouwd-partner Unipro, erin geslaagd om zonder verlies van technische performance een duurzaam vloersysteem te ontwikkelen. Er wordt circa 250kg CO2 per 1000 m2 bespaard. Deze besparing is gerealiseerd door in de voorstrijk en egalisatie het aandeel synthetische grondstoffen te verminderen. Voor de lijm zijn meer hernieuwbare grondstoffen gebruikt.

“Exploitanten van openbare gebouwen, hotels of kinderdagverblijven en overheden letten steeds meer op duurzaamheid, de kwaliteit van de lucht in een gebouw en de uitstoot van emissie”, laat Specialist Duurzaam Bouwen Maurice Beijk van Unipro weten. “Daarnaast worden aspecten als hergebruik, duurzaamheid en CO2-uitstoot steeds vaker onderdeel van het pakket van eisen. Dat is voor ons de reden geweest om producten te ontwikkelen voor duurzaam bouwen.”

Environment Product Declaration

Als eerste fabrikant stelt Uzin Utz AG in de vloerenbranche een eigen EPD samen. Hiermee maakt Unipro de milieu-impact van zijn producten inzichtelijk en vergelijkbaar. Een EPD verschaft informatie over een product met betrekking tot de impact op het milieu gedurende de levenscyclus, door een objectieve omschrijving te geven van de ecologische eigenschappen. Dankzij een declaration kunnen opdrachtengevers een bewuste beslissing nemen over de duurzaamheid van hun gebouw.

Meer informatie

Meer informatie over het initiatief en de diverse producten die worden aangeboden vindt u op de officiële website van Unipro.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Uzin Utz Nederland bv