'Grootste verandering zit in houding en gedrag'

Ketensamenwerking wordt nog niet door iedereen omarmd, terwijl de voordelen van een integrale aanpak duidelijk zijn. “Partijen zouden elkaars kennis en kunde vaker moeten benutten en eens goed naar eigen houding en gedrag moeten kijken.”

Portaal-bestuurder Bert Keijts weet dat veel organisaties ketensamenwerking nog niet als essentieel zien. “Dat terwijl je, als je de samenwerkingsvorm als leidend beschouwt, je een beter product krijgt en minder faalkosten.” Keijts ziet als jurylid van de Supply Chain Award dat er al verschillende koplopers in het veld zijn.

“Deze award draagt bij aan het onder de aandacht brengen van de voordelen van deze samenwerkingsvorm. Ik vind het belangrijk om de voorbeeldige partijen en projecten in het zonnetje te zetten. Daarnaast voorziet de award in kennisdeling, een belangrijk element voor het veranderen van de bouw- en vastgoedsector”, aldus de corporatiedirecteur.

Congres vol vernieuwers

De award wordt uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres 2015, te MartiniPlaza in Groningen. “Dit is een mooi podium waar Duurzaam Gebouwd alle partijen bij elkaar brengt die willen vernieuwen en investeren. Deelnemers denken na over hoe ze met elkaar tot betere resultaten kunnen komen. Het is een goede ontmoetingsplaats, waar je veel dingen kunt zien en succesvoorbeelden onder de aandacht worden gebracht”, aldus Keijts.

Vernieuwen door andere houding

Na vijftien jaar actief te zijn geweest in de bouw, eerst vanuit overheid en corporatieland, ziet de Portaal-bestuurder in dat de sector slagen moet maken om te vernieuwen. “Het gaat erom dat we goede producten neerzetten met een hoge klantwaardering en dit op een efficiënte manier doen. De grootste verandering die we de komende tijd gaan doormaken, zit in houding en gedrag.”

Supply Chain Award

De Supply Chain Award is een gezamenlijk initiatief van Duurzaam Gebouwd, Nyenrode en Platform Ketensamenwerking Zuid. Kijk voor meer informatie op de officiële website van het Duurzaam Gebouwd Congres en schrijf u in.

Deel dit artikel

permalink