Nieuwe groenpartner voor FC Groningen 

Kuijpers is de nieuwe groenpartner van voetbalclub FC Groningen. De van oorsprong Brabantse technisch dienstverlener treedt toe tot de Energy Valley Topclub.

Vanuit zijn nieuwe vestiging in Groningen gaat Kuijpers zich bezighouden met technisch onderhoud in Euroborg. “Wij zijn zeer verheugd dat wij als groenpartner zijn toegetreden tot de Energy Valley Topclub. Dit sluit perfect aan bij onze ambitie”, zegt Aukje Kuypers, voorzitter van het directieteam.

Alleen energieneutrale en gezonde installaties in 2018

Kuijpers is een technisch dienstverlener met ruim 900 medewerkers en een omzet van € 170 miljoen per jaar. Het onafhankelijke en financieel sterke familiebedrijf – opgericht in 1921 – ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie en draagt daarmee bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Zijn ambitie is om in 2018 alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren.

De Energy Valley Topclub bestaat uit groenpartners en -leden. De gemeente en provincie Groningen zijn supporters van de Topclub. Naast Kuijpers behoren ook BAM, Gasunie en Essent tot de groenpartners. Zij bundelen hun krachten als groenpartner van FC Groningen (voetbal), Donar (basketbal), Abiant/Lycurgus (volleybal) en Nic./Alfa-college (korfbal).

Groene energie promoten

Met de Energy Valley Topclub hebben de deelnemende organisaties een manier gevonden om groene energie te promoten bij het brede publiek, de jeugd te enthousiasmeren voor duurzaamheid en techniek én een ontmoetingscentrum te zijn voor de energiesector. Met kennisinstellingen, Groninger topsportverenigingen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bundelt Energy Valley Topclub onder de noemer ‘Samen duurzaam aan de top’ de komende jaren de krachten. Het onderwijs en de sport kunnen worden benut om de energieboodschap breeduit over te dragen en daarbij een miljoenenpubliek te bereiken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Groningen, Groningen