Samenwerken aan kwaliteit afbouwbranche

Het Technisch Bureau Afbouw (TBA) en SKG-IKOB Certificatie hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om het onderscheid op kwaliteit voor afbouwbedrijven eenvoudiger te maken en een maximale efficiëntie te bereiken met kwaliteitscontroles die elkaar aanvullen. 

De samenwerking zorgt voor een betere bediening van de afbouwbranche. Hierdoor wordt een groei verwacht van het aantal KOMO-gecertificeerde bedrijven.

Keuringen op elkaar afstemmen

De eerste stap is om de keuringen voor de erkenningsregeling Afbouwkeur en voor KOMO-Afbouw op elkaar af te stemmen, zodat zaken niet dubbel worden gekeurd. Ook zal het TBA nieuwe aanvragen van KOMO-Afbouw in behandeling nemen. De diensten binnen de  samenwerkingsovereenkomst hebben betrekking op de certificatie werkzaamheden van BRL 9600 KOMO-Afbouw voor de scopes gietvloeren, dekvloeren, stukadoorwerk, spackspuitwerk, systeemwanden en -plafonds en niet-dragende binnenwanden van steenachtig materiaal.

Al decennia lang verlenen het TBA en SKG-IKOB Certificatie diverse diensten aan de afbouwbranche. Het TBA voert kwaliteitscontroles en schade expertises uit. Dit gebeurt op verzoek van het afbouwbedrijf of voor de erkenningsregeling Afbouwkeur. SKG-IKOB Certificatie is marktleider van de geaccrediteerde KOMO-Afbouw regeling.

Foto: links Bastiaan Benz, directeur van SKG-IKOB Certificatie, en rechts Anton van Kruistum, directeur van het Technisch Bureau Afbouw

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SKG-IKOB Certificatie