I/O-gebouw genomineerd voor Betonprijs

De nieuwbouw van het I/O-gebouw van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is een van de genomineerden van de Betonprijs 2015 in de categorie Betontechnologie. 

Volgens de jury van deze prijs heeft dit Nijmeegse gebouw gewoekerd met uiteenlopende betontechnologische technieken om een hoge duurzaamheid te bereiken. “Hierbij is Cradle 2 Cradle als uitgangspunt gehanteerd. Bij de gevelbekleding is gebruikgemaakt van glasvezelbewapening in zelfdichtend beton. Om het uiterlijk een bijzonder cachet te geven is gerecycled glas als toepassingsmateriaal toegepast.”

Behalve het I/O-gebouw, ontworpen door LIAG architecten, zijn ook Fire Fighting Layer in Terneuzen en Pont de la République in het Franse Montpellier in dezelfde categorie genomineerd. In totaal bestaat de Betonprijs uit 8 categorieën. Ook de Rotterdamse Markthal behoort tot de genomineerden, in de categorie Uitvoering. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Betonprijsdiner, dat plaatsvindt op 18 november in de Burgerzaal Gemeentehuis Rotterdam. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door LIAG architecten en bouwadviseurs