BREEAM-NL ‘Very Good’ voor kantoren nieuwAmsterdam

Voor het herontwikkelingsproject van het nieuwAmsterdam gebouw heeft vastgoedontwikkelaar CBRE Global Investors een 3 sterren ‘Very Good’ BREEAM-NL nieuwbouw-oplevercertificaat behaald. 

De transformatie van dit kantoorgebouw uit 1984 tot een multifunctionele locatie, samen met de herinrichting van Plein Hoekenrode, heeft geresulteerd in een bruisend hart van ArenA Poort, gelegen aan NS-station Bijlmer Arena.

Deze locatie bestaat uit kantoren, horeca, en een hotel met 250 kamers. Het kantorengedeelte van 34.000 m2 heeft het ‘Very Good’-oplevercertificaat behaald, door het toepassen van energiezuinige, comfort verhogende installaties en sterk verbeterde isolatie en luchtdichtheid. In het bijzonder is er aandacht besteed aan de beperking van het waterverbruik en het toevoegen van ecologische waarde.

Om dit duurzaamheidscertificaat te behalen heeft bbn adviseurs CBRE geadviseerd. E4S Consult trad op als assessor voor dit project. Architect Branimir Medic van Architekten Cie tekende voor het ontwerp.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland