Monument wordt luxe woonzorgcomplex

Woonzorgorganisatie Domus Magnus en VOF GZG hebben een koopovereenkomst getekend van de polikliniek van het voormalige Groot Ziekengasthuis en de naastgelegen monumentale woning in ’s-Hertogenbosch.

Domus Magnus gaat in de polikliniek 38 zorgappartementen realiseren. Het monumentale complex heeft een oppervlakte van zo’n 6.500 m2 bvo, verdeeld over 3 bouwlagen.

Luxe woonzorgcomplex

De geschiedenis van de locatie en het Groot Ziekengasthuis is een belangrijke inspiratiebron voor het plan dat er nu ligt. Met de bouw van de nieuwe polikliniek in 1932 manifesteerde het ziekenhuis zich prominent aan de Nieuwstraat. De nieuwe invulling van deze kliniek als luxe woonzorgcomplex past goed in het nieuwe woongebied, dat nu Gasthuiskwartier heet.

“Het herhuisvesten van woonzorgfuncties op deze plek is een eerbetoon aan de historie van het gebouw”, vindt projectdirecteur Marcel Janssen van vof GZG, dat een samenwerkingsverband is van Heijmans en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. “Deze toevoeging past goed bij de beoogde functie en sfeer van dit stuk binnenstad, waar straks wonen, werken, winkelen en genieten samengaan.”

Februari 2016

De eerste bewoners kunnen naar verwachting begin 2017 op de nieuwe locatie komen wonen.  “De tijdslijnen van het traject zijn op dit moment moeilijk vast te stellen omdat er veel verschillende partijen bij betrokken zijn. Hopelijk zijn alle vergunningen in februari 2016 rond en kunnen we direct met de bouw beginnen”, aldus directeur en oprichter Erwin Miedema van Domus Magnus.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink