Circulaire energiepositieve herhuisvesting geopend

Afgelopen donderdag 12 november heeft Alliander het volledig gerenoveerde bedrijfsgebouw in het Gelderse Duiven geopend. 

De renovatie heeft gezorgd voor een innovatief en duurzaam energiepositief complex, waar plaats is voor meer dan 1.500 mensen. Hiervoor is het hoogst mogelijke BREEAM-NL-ontwerpcertificaat toegekend: Outstanding.

80% van de materialen hergebruikt

Een belangrijk uitgangspunt voor de renovatie was circulariteit: zo’n 80% van de aanwezige materialen is hergebruikt. Zo is het slooppuin verwerkt in nieuw beton en terreinverharding. Daarnaast dient het pallethout als gevelbekleding.

De grondstoffen zijn geregistreerd in een zogeheten grondstoffenpaspoort. Hierdoor is het mogelijk dat, als het pand – of delen ervan – in de toekomst overbodig worden, het netjes gedemonteerd kan worden en de materialen elders hergebruikt kunnen worden.

Energiepositief gebouw

Het gebouw is energiepositief: het wekt meer energie op dan het zelf nodig heeft. Dat kan door een slimme klimaatbeheersing, warmte- en koudeopslag, een met zonnepanelen overdek parkeerterrein en 2 windmolens op het terrein.

Een consortium van VolkerWessels Vastgoed en Rau Architecten heeft het renovatieproject uitgevoerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Duiven, Gelderland