Energie-instituut ontvangt duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouw

Afgelopen donderdag 19 november heeft staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Eindhoven het nieuwe laboratorium van energie-onderzoeksinstituut Differ geopend.

Als eerste onderzoeksgebouw van Nederland heeft het voldaan aan de eisen om het BREEAM-NL Excellent-certificaat te ontvangen. In dit gebouw kan het instituut zijn werk aan solarfuels en fusie-energie uitbreiden met nieuwe wetenschappelijke teams en nieuwe faciliteiten.

Magneet voor wetenschappelijke talenten

“Hier wordt gewerkt aan schone energiebronnen voor de toekomst”, zei Dekker. “En met zijn unieke faciliteiten is dit instituut een magneet voor de allergrootste wetenschappelijke talenten in de wereld om hier in Eindhoven hun werk te komen doen.”

Directeur Economie en Internationalisering van de provincie Noord-Brabant Loet Visschers is trots op de komst van Differ vanuit Nieuwegein. “Onze ambitie is om in 2050 volledig duurzaam te zijn. Dat lukt alleen als we samenwerken. Het onderzoek van Differ krijgt daar een belangrijke rol in.”

Efficiënte energiehuishouding en gebruik van duurzame materialen

De duurzaamheid van het gebouw komt tot uiting in hoe de vorm van de gevel lichtval controleert, een efficiënte energiehuishouding, het gebruik van duurzame materialen, de aandacht voor de omliggende natuur en een groot aantal zonnepanelen op het dak. Het Dutch institute for fundamental energy research (Differ) bevindt zich op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven. 

Guido Slokkers (Dutch Green Building Council) reikt het BREEAM Excellent-certificaat voor de Differ-nieuwbouw uit aan Wim van Saarloos (Nederlandse Organisatie Wetenschappelijk Onderzoek). (Foto: Alex Poelman).

Foto bovenaan: Bram Lamers.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant