Hernieuwbare energie in de praktijk

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, zowel bij politici als in het bedrijfsleven. Intenties zijn er genoeg, maar de vraag is hoe ze naar de praktijk worden omgezet. Hoe kun je als ondernemer – en als mens – duurzaam groeien?

Op 1 december 2015 buigen verschillende deskundigen zich over deze vraag tijdens het 'Zero Emission & Waste'-congres in Ede.

Onder leiding van dagvoorzitter Jan Willem van de Groep (winnaar 'Duurzame 50 Vastgoed NL') delen experts uit uiteenlopende werkvelden hun visie op hernieuwbare energie. Zo legt wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede uit wat het gebruik van hernieuwbare energie oplevert voor bewoners. Bas Rüter, directeur Duurzaamheid Rabobank, gaat in op de directe relatie tussen energieneutraal en budgetneutraal en Valentijn Kleijnen, directeur van Warmtebedrijf Ede, geeft uitleg over het gebruik van gratis restwarmte.

Energieneutrale systemen in woning- en kantoorbouw

Daarnaast verzorgen Nicolaas van Everdingen, directeur Plushuis, en Madelon Voorhoeve, directeur Orcon & Thercon en Duurzaam Gebouwd-expert, presentaties waarin concrete toepassingen van energieneutrale systemen in de woning- en kantoorbouw aan bod komen. Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde sluiten het inhoudelijke programma af. Beiden zijn actief in het Team Xtreme Solar Drive Antarctica, dat een expeditie voorbereidt waarbij ze met een volledig duurzaam gebouwd en energieneutraal aangedreven voertuig naar de Zuidpool rijdt.

Na afloop van het ochtendcongres is er een netwerklunch waarbij verder over het onderwerp kan worden doorgesproken. Kijk voor meer informatie over programma, locatie en inschrijving op Greenigloo.nl/event. Gebruik als inschrijfcode: TC3905.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Green Igloo powered by Orcon & Thercon

Meer nieuws uit Ede, Gelderland