Duurzaamheidscertificaat na energielabelstijging naar A

Dankzij een renovatie heeft Unica voor haar kantoor in Amsterdam een BREEAM-NL In-Use-certificaat ontvangen. Hierbij is onder meer het energielabel verbeterd van G naar A.

Het installatiebedrijf heeft het gebouw, dat uit 2003 stamt, in 2011 in gebruik genomen. In eigen beheer heeft Unica het pand energiezuinig gemaakt en een gezonde, flexibele, prettige werkomgeving gecreëerd. “De duurzame renovatie heeft aantoonbaar resultaat gehad in de verhoging van comfort en energiezuinigheid”, vertelt vestigingsdirecteur Robert Haasborek. “Het toont aan dat wij niet alleen voor onze klanten een aanjager zijn in verduurzaming van de gebouwde omgeving, maar ook wat betreft ons eigen gebouw.”

Systeem regelt koeling, verwarming, ventilatie en elektra

Unica heeft onder meer voor een warmte/koude-opslagsysteem gezorgd. Bovendien is het uitgerust met het Smart-systeem, die koeling, verwarming, ventilatie en elektra via geprefabriceerde units regelt. Verder is het beveiligingssysteem zelf gerealiseerd. Alle duurzame technieken van Unica worden online gemonitord zoals het waterverbruik en het energiegebruik. Het GreenScreen in de ontvangsthal laat de duurzame prestaties aan de bezoekers en gebruikers zien.

De vestiging in Amsterdam is, na de beoordeling met het 3 sterren BREEAM-NL In-Use van het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken, de tweede vestiging van Unica dat is beoordeeld op basis van BREEAM-NL In-Use. Dit laatste genoemde kantoor heeft voor het gebouw en het beheer werd een score van 3 sterren behaald, het gebruik kreeg 2 sterren.

Foto: van links naar rechts: Martin Mooij (DGBC), Robert Haasbroek, Marleen Lubberding (Unica/ BREEAM expert) en Daan van Vliet (eigenaar van UniVastgoed). (Foto: BLINKfotografie)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Unica

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland