Succesvol congres in Groningen

Met ruim 900 bezoekers was het Duurzaam Gebouwd Congres op donderdag 12 november in de Groningse MartiniPlaza een groot succes. De aanwezigen beoordeelden dit congres namelijk met een 7,7.

“Als ik hoor dat het hier de hele dag over energieneutraal bouwen en de biobased economy gaat en dat ze allemaal enthousiast zijn”, vertelde gedeputeerde Nienke Homan van de Provincie Groningen, die een van de keynotes verzorgde. “Daar worden we gelukkig van in Groningen, want hier moeten we dat gaan doen. Wij willen namelijk energieneutrale dorpen.”

Volgens Duurzaam Gebouwd-expert Jan Willem van de Groep kan Groningen de rest van Nederland helpen om van het gas af te komen. “In plaats van gasleverancier wordt Groningen dan leverancier van besparing.” De aanwezigen beoordeelden zijn keynote het best, met een 8,5.

Meer films van congres

Wilt u het congres herbeleven, dan kan dat via bovenstaande sfeerimpressie. Bent u benieuwd naar de keynotes van onder meer Homan, Brink Groep-topman Hans de Jonge en de overhandiging van het '10-puntenactieprogramma voor duurzaam Groningen' aan Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders? Hun presentaties vindt u op de terugblikpagina van het Duurzaam Gebouwd Congres, binnenkort verschijnen hier ook de videoregistraties van alle keynotes.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Groningen, Groningen