Met geprinte auto op expeditie door Antarctica

Edwin ter Velde en Wilco van Rooijen bouwen met de Nederlandse jeugd een geprint voertuig om op zonne-energie door de Zuidpool te rijden. De publicatie van de expeditie komt onder de aandacht tijdens het event Zero Emission & Waste.

“We rijden niet voor niets naar de Zuidpool. Antarctica is ons laatste ongerepte continent van de wereld. Het is van niemand. We hebben tot 2048 een Antarctisch verdrag waarin we hebben afgesproken dat je daar niets, dus ook geen afval, mag achterlaten”, aldus het tweetal over het initiatief.

Het body van de auto wordt geprint uit afvalplastic. “Wij laten zien hoe cool het is om het ogenschijnlijk onmogelijke te realiseren, puur op zonne-energie en zonder afval.”

Eerder publiceerden we het artikel ‘Hernieuwbare energie in de praktijk’, waarin we al aandacht vestigden op het Zero Emission & Waste-congres te Ede op 1 december aanstaande. Onder leiding van dagvoorzitter Jan Willem van de Groep (winnaar 'Duurzame 50 Vastgoed NL') delen experts uit uiteenlopende werkvelden hun visie op hernieuwbare energie.

Energieneutraal en budgetneutraal

Zo legt wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede uit wat het gebruik van hernieuwbare energie oplevert voor bewoners. Bas Rüter, directeur Duurzaamheid Rabobank, gaat in op de directe relatie tussen energieneutraal en budgetneutraal en Valentijn Kleijnen, directeur van Warmtebedrijf Ede, geeft uitleg over het gebruik van gratis restwarmte.

Inschrijven

Na afloop van het ochtendcongres is er een netwerklunch waarbij verder over het onderwerp kan worden doorgesproken. Kijk voor meer informatie over programma, locatie en inschrijving op Greenigloo.nl/event. Gebruik als inschrijfcode: TC3905.

Deel dit artikel

permalink