Nieuwe Duurzame Scholen Magazine verschenen

De Energy Academy Europe verschijnt medio 2016 op de Zernike Campus in Groningen. Dit wordt niet alleen het duurzaamste schoolgebouw, maar ook aardbevingsbestendig. De nieuwe editie van Duurzame Scholen Magazine besteedt hier uitgebreid aandacht aan. 

Bij de bouw van Energy Academy Europe is de duurzaamheidsambitie BREEAM-NL Outstanding het doel, waarmee dit het duurzaamste onderwijsgebouw in Nederland wordt. Onverwachts hebben de architectenbureaus Broekbakema en PvanB zich in korte tijd het aardbevingsbestendig ontwerpen eigen moeten maken en moeten toepassen op de ontwerpen, die al klaar waren. In Duurzame Scholen Magazine #2 blikt architect Aldo Vos, directeur van Broekbakema, hierop terug. “We moesten ervoor zorgen dat het gebouw bestand is tegen krachtige aardbevingen.”

Coöperatie behartigt belangen 11 schoolbesturen

Daarnaast komt de directie van het Bredase BreedSaam aan het woord. In deze coöperatie hebben 11 schoolbesturen in het primair onderwijs in deze Brabantse stad de handen ineen geslagen, om de belangen op het gebied van huisvesting voor alle scholen te behartigen. “Onafhankelijk van de grootte heeft ieder schoolbestuur 1 stem”, legt bestuurslid Frank van Esch uit. “Hierdoor voelen de kleinere besturen zich ook gehoord.”

Verder spreekt VHG-branchevoorzitter Egbert Roosen over het belang van groene schoolpleinen. “Het is niet langer uitsluitend decoratie, het heeft ook een functie. Het is wetenschappelijk bewezen dat groen op het schoolplein een positieve uitwerking op kinderen heeft.”

Top-15 meest energiezuinige schollen

Ook besteedt Duurzame Scholen Magazine #2 aandacht aan de top-15 meest energiezuinige scholen in het primair en voorgezet onderwijs van 2014 en aan de Green Deal Scholen. Lees het magazine op DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Magazine.

Deel dit artikel

permalink