Hulp bij energie besparen

Vanaf vandaag, 1 december 2015, treden de wijzigingen in artikel 2.15 van het Activiteitenbesluit in werking. Zo is de besparingsplicht verduidelijkt door de introductie van erkende maatregelenlijsten.

Als een bedrijf de maatregelen treft die op de lijst staan, geeft het zeker invulling aan de wettelijke besparingsplicht. In dit besluit staat dat bedrijven en instellingen sinds 2008 energiebesparende maatregelen moeten treffen, als die binnen 5 jaar terug te verdienen zijn. Dit soort maatregelen staan dan ook op deze lijst, zoals dubbel glas, hr-ketels en energiezuinige verlichting.

Lijsten voor 7 bedrijfstakken

Vanaf vandaag treden de eerste erkende lijsten in werking voor 7 bedrijfstakken: metaalsector, kantoren, zorgsector, onderwijsinstellingen, rubber- en kunststofindustrie, datacentra en autoschadeherstelsector.

Er wordt gewerkt aan nieuwe lijsten voor de automotivebranche, detailhandel, agrarische sector, horeca, sport- en recreatiesector en voedingsmiddelenindustrie. De verwachting is dat deze tweede groep lijsten in 2016 in de regelgeving worden verankerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)