Uitbreiding dienstenpakket met energiemanagement

Per 1 december breidt Facilicom zijn dienstenpakket uit met energiemanagement. De facilitaire dienstverlener neemt de laatste maand van dit jaar officieel Ploos over.

Duurzaam Gebouwd-partner Ploos is gespecialiseerd in het besparen van energiekosten en het reduceren van energieverbruik. De energiebeheerder helpt bedrijven te transformeren naar duurzame energiehuishouding.

De organisatie bepaalt samen met de klant welke besparing bereikt kan worden en welke hulpmiddelen daarbij nodig zijn. Daarnaast zorgt Ploos ervoor dat de klant grip krijgt op het energiegebruik en op de kosten. Ploos verandert per 1 december nog niet van naam, maar hoort dan officieel wel bij Facilicom.

Bas Niese, directeur PPS van Facilicom Facility Solutions, licht de overname toe: ‘Wij zijn bij Facilicom altijd op zoek naar het verbeteren en uitbreiden van onze dienstverlening. Ploos is een succesvol bedrijf met een mooie klantenportefeuille en professionele dienstverlening. Wij zijn overtuigd van de goede combinatie en de toegevoegde waarde van deze overname. Onze klanten kunnen we op deze manier nog meer ontzorgen.’

Facilitair totaalpakket

Joost Ploos van Amstel, eigenaar van Ploos en Duurzaam Gebouwd-expert, vult aan: “Ik kijk enorm uit naar deze samenwerking. Door onderdeel te worden van zo’n grote dienstverlener creëren we slagkracht en kunnen we nog meer organisaties helpen grip te krijgen op hun energie.“

Ploos Van Amstel ziet de knowhow en werkzaamheden van zijn organisatie als welkome toevoeging aan de portefeuille van Facilicom. “Wij zijn nu enkel bezig met energie gerelateerde onderwerpen. Daarvoor gebruiken we onder andere de door onszelf ontwikkelde webapplicatie Bespaar en andere online energiediensten zoals factuurcontrole, de energiebenchmark en het online berekenen en presenteren van het besparingspotentieel. Voeg dit toe aan de portefeuille van Facilicom en je biedt een totaalpakket aan waar iedereen beter van wordt.”

Foto bovenaan: Ploos-eigenaar en Duurzaam Gebouwd-expert Joost Ploos van Amstel

Deel dit artikel

permalink