‘De ware bouwopgave ligt tussen oren bewoners’

“De basale remedie tegen aardbevingen is stoppen met gaswinning. Maar vanwege de opbrengsten zijn daar slechts 2 van de 150 Kamerleden voor.” Dit vertelde Syto Goslinga tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres, dat in november in Groningen plaatsvond.

“Tot 2080 is nog zo’n 750 miljard m3 gas te winnen in Groningen”, legt hij uit. “Iedere kuub gas brengt zo’n twee dubbeltjes op, waardoor het elk uur € 250.000 oplevert voor de staatskas. Alleen de 2 Kamerleden van Partij voor de Dieren willen dat de gaswinning stopt.”

Volgens Goslinga staat Groningen daarom voor een enorme verbouwing. “De ware bouwopgave ligt tussen de oren van de bewoner. Als hij enthousiast wordt over wat hem overkomen is, dan wordt hij een ambassadeur van je. Hij kan dan zijn familie, vrienden en buren inspireren. Zo kun je een olievlekwerking voor elkaar krijgen.”

Duurzaam Gebouwd Congres

Zijn volledige verhaal is in de bovenstaande de Youtube-video te zien. De komende paar weken besteedt DuurzaamGebouwd.nl aandacht aan alle keynotes die plaatsvonden tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres. Deze zijn ook te vinden op het Youtube-kanaal van dit congres.

Deel dit artikel

permalink