Snellere besluitvorming dankzij big data en Internet of Things

Het Internet of Things en big data zijn nu al van invloed op verschillende belangrijke bedrijfssectoren. Met bedrijfsvastgoed is dat niet anders. De kernwaarde van data is de sleutel tot speculeren met alle variabelen van vastgoed.

Van fluctuerende marktprijzen tot wereldwijde variaties en databases, al deze elementen hebben exacte gegevens nodig om nauwkeurige resultaten te kunnen opleveren. Met het kopen en verkopen van vastgoed maakt 28% van de mensen over de hele wereld gebruik van data analytics om weloverwogen beslissingen te nemen. Toonaangevende vastgoedonderneming Jones Lang Lasalle schat dat deze percentages in 2017 2 keer hoger liggen.

Snellere besluitvorming

Waarom zo’n exponentiële groei? Omdat de datacentrische optiek in organisaties in rap tempo groeit. Big data en het Internet of Things maken snellere besluitvorming mogelijk. Rapporten die voorheen jaarlijks uitkwamen, verschijnen nu elk uur. Men moet over de juiste vaardigheden en de juiste middelen beschikken om de betekenis van de enorme hoeveelheid gegevens te begrijpen en de daarmee gepaarde high-speedbesluitvorming bij te benen.

In de komende jaren worden binnen organisaties nieuwe systemen, geïmplementeerd die de nauwkeurigheid van de resultaten verbeteren en een hogere mate van efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid van bedrijfsvastgoed bewerkstelligen. Dergelijke ingrijpende infrastructurele veranderingen zijn echter niet zonder uitdagingen. De implementatie van de voornaamste voordelen van een data-centrische strategie is niet altijd even eenvoudig. Zo moet bijna 33% van de werknemers in de bedrijfsvastgoedsector getraind worden om om te gaan met de analyse en toepassing van data.

Juiste beslissingen dankzij data

Op dit moment ondervindt 31% van de beroepsbevolking problemen met de toegang tot data om de juiste beslissingen te nemen. Slechts 31% is zich ervan bewust dat gefragmenteerde en onnauwkeurige analytics kunnen leiden tot slechte beslissingen. Om het volledige potentieel van de verschuiving in de infrastructurele technologie te kunnen benutten, moeten bedrijven eerst dit soort problemen oplossen.

Auteur Richard van Hooijdonk is trendwatcher. Met zijn internationale research team onderzoekt hij zogeheten megatrends als robots, drones, internet-of-things, 3D/4D-printing, big data en biomimicry en de effecten van nieuwe technologie op vele sectoren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Richard van Hooijdonk