Banken trainen adviseurs voor advisering NoM

Voorzitter Stroomversnelling Leen van Dijke overhandigde een brochure over financieringsmogelijkheden binnen Stroomversnelling aan de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).  

De brochure is samen met de banken en in overleg met het Nibud, de Nationale Hypotheek Garantie en de Authoriteit Financiële Markten (AFM). Belangrijk is dat de banken hun financieel adviseurs in het land trainen om hun klanten actief te adviseren over de financieringen voor energiebesparing. Sommige banken bieden klanten korting op de hypotheekrente, gerelateerd aan de energieprestatie van het huis. Hoe beter het energielabel, hoe lager de hypotheekrente.

Redenen om te investeren

Er zijn drie redenen om te investeren in Nul op de Meter-renovaties: meer woonkwaliteit tegen dezelfde woonlasten en woningcorporaties halen het beoogde rendement op hun investering omdat woningen weer 40 jaar mee gaan. Elke woningcorporatie kan met een pilot beginnen, ervaring opdoen en de pilot vervolgens geleidelijk uitrollen.

Oproep om koudwatervrees te overwinnen

Leen van Dijke, voorzitter Stroomversnelling, reikte de brochures uit. Hij riep alle woningcorporaties op om hun koudwatervrees te overwinnen en mee te doen. “Corporaties kiezen er nu vaak voor om stapsgewijs te investeren in verbetering, bijvoorbeeld van label F naar label B. Maar uit de business case van Stroomversnelling blijkt dat woningcorporaties er juist verstandiger aan doen om woningen direct naar Nul op de Meter (label A+++) te brengen. Bovendien: de huurders staan ervoor in de rij.”

Deel dit artikel

permalink