Nieuwe partner Duurzaam Gebouwd: DAW Coatings

Sinds kort is DAW Coatings partner van Duurzaam Gebouwd. Keyaccountmanager Peter van Kuik stelt dit bedrijf voor.

Wat zijn de kernactiviteiten van DAW Coatings?

“DAW Coatings Nederland is onderdeel van het Duitse familiebedrijf DAW, een van de grootste fabrikanten van verf en gevelisolatie in Europa. Naast gevelsystemen leveren we ook muur- en lakverven, vloercoatings en bouwchemische producten voor daken en beton.”

Op welke manier(en) zet DAW Coatings in op duurzaamheid?

“Duurzaamheid is voor ons geen modieuze luxe, maar een keiharde doelstelling. We hebben onszelf van begin af aan gezien als pionier waar het gaat om technische ontwikkeling, milieubescherming en producten die de gezondheid niet in gevaar brengen. We zorgen voor alles ter bescherming van de vakman die ermee moet werken, van de consumenten en van het milieu. DAW Coatings behoort in die ontwikkeling al jaren tot de voorhoede en heeft op dit gebied dan ook veel kennis verworven en toegepast in talloze producten. Door toe te treden tot het Global Compact hebben we ons op internationaal niveau verbonden aan ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.”

Naar welke duurzame producten en/of diensten die DAW Coatings levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

“Mede dankzij diverse overheidssubsidies speelt de laatste jaren de energiebesparing met gevelisolatie steeds meer. 40% van het totale energieverbruik in Europa wordt besteed aan het verwarmen (en koelen) van gebouwen. Hierdoor is niet enkel het optimaliseren van nieuwe woningen, maar ook het verbeteren van bestaande, slecht geïsoleerde woningen een must. De thermische gevelisolatie van DAW ligt aan de buitenkant van de woning, waardoor kostbare binnenruimte wordt gespaard.”

Welk door jullie uitgevoerd project of welke door jullie geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

“Op steeds meer gebouwen zorgen onze gevelisolatiesystemen voor duurzaam gevelonderhoud, met uiteenlopende aspecten. Gevelisolatiesystemen zorgen voor een spectaculaire energiebesparing en voor wooncomfort. Bovendien beschermt een gevelisolatiesysteem het gebouw zelf. Zo levert het een langere levensduur en lagere onderhoudskosten op. Onze buitenmuurverven vormen daarbij een ideale eindafwerking op het gevelsysteem. Gevels blijven langer schoon en de kleuren blijven stabiel. De muurverven bieden een hoger onderhoudsrendement op de langere termijn.”

Waarom zijn jullie partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

“DAW Coatings is meer dan een leverancier van verf en gevelisolatie. We staan opdrachtgevers, uitvoerende bedrijven en ontwerpers in de keten bij als kennispartner. Zo leveren we een wezenlijke bijdrage aan een meerjarige planning van duurzaam vastgoedonderhoud. Daarom investeren we in langdurige relaties met betrokken partijen. Dat levert op termijn een kwaliteitsverbetering.Via Duurzaam Gebouwd willen wij onze diensten en producten beter in zicht brengen, om zo onze kennis te delen.”

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht DAW Coatings/u de komende jaren?

“Ook in de toekomst zullen we ons op alle mogelijke manieren inzetten voor een duurzame toekomst. Zo zijn we bezig met het ontwikkelen van gevelisolatie op basis van natuurlijke hennep en blijven we ons inzetten voor het gebruik van meer natuurlijke grondstoffen. Producten met duurzame eigenschappen die de juiste mix hebben van efficiënt materiaalgebruik, een lange levensduur en veiligheid, die onschadelijk voor de gezondheid zijn en het milieu ontzien.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DAW NEDERLAND B.V.