250 duurzame woningen in Rijswijk

Afgelopen 17 december heeft wethouder Ronald van der Meij namens de gemeente Rijswijk de samenwerkingsovereenkomst getekend met de ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten. Deze combinatie zorgt de komende jaren voor 250 woningen aan de Prinses Beatrixlaan.

Deze combinatie bestaat uit de Dura Vermeer Bouw ZuidWest en VolkerWessels Vastgoed. Zij zorgen voor duurzame woningen met een EPC van 0,0. Het gaat hierbij om grondgebonden woningen en appartementen.

Directeur VolkerWessels Vastgoed Marcel Schipper ziet het project met vertrouwen tegemoet. “Wij ervaren het als bijzonder prettig dat de gemeente Rijswijk dezelfde duurzaamheidsambitie heeft als onze onderneming. We zorgen voor standaardwoningen met een EPC van 0,0: dat is ruim onder de eisen van het Bouwbesluit. Hierbij zetten we geen stip op de horizon, maar voorbij de horizon. Rob Steijn, directeur Dura Vermeer Bouw ZuidWest sluit zich hierbij aan. "RijswijkBuiten is een katalysator voor samenwerking. Samenwerking tussen gemeente en private partijen, maar vooral die met de woonconsumenten."

Duurzaam en energiezuinig

De komende 10 jaar komen er in het totaal 3.500 nieuwe woningen aan de zuidkant van Rijswijk. Hiervan zijn er momenteel ruim 300 gerealiseerd. De wijk Rijswijk-Buiten wordt duurzaam en energiezuinig. In het Duurzaam Gebouwd Magazine is over deze wijk het uitgebreide verhaal ‘Prestatiecontract bezegelt toekomstbestendigheid RijswijkBuiten’ verschenen. Dit verhaal kunt u lezen op DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Magazine.

Foto: Marcel Schippers (links), Rob Steijn (midden) en Ronald van der Meij.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rijswijk, Zuid-Holland