DRZM als inspiratie-, werk- en ontmoetingsplek

“Ik krijg ieder huis op energieneutraal.” Dat zegt Hans Rutte, initiatiefnemer van DRZM.nl. “Wij streven ernaar om met simpele oplossingen flink op de energiekosten te besparen. Daarbij kan het gaan om nieuw- en bestaande bouw. Van particuliere woning tot en met een kantoor- of bedrijfspand.” 11 December opende DRZM.nl een eigen showroom aan de Pieter Goedkoopweg in Haarlem.

“In onze showroom demonstreren we diverse materialen van verschillende fabrikanten. Zo maken we inzichtelijk dat energiebesparing niet moeilijk hoeft te zijn. In de showroom is altijd iemand aanwezig die tekst en uitleg kan geven over de toepassing en verwerking van de producten en over methoden om energie te besparen. Bedrijven en particulieren kunnen van maandag tot en met zaterdag in onze showroom terecht.”

Producten presenteren en toelichten

Voor de inrichting van zijn showroom heeft Rutte meerdere ideeën bij elkaar gebracht. “Wij beschikken over presentatie- en vergaderruimtes waar onze partners hun producten kunnen presenteren en toelichten. Ook kunnen zij workshops houden in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Daarnaast hebben gemeentelijke of provinciale overheden de mogelijkheid om initiatieven toonbaar te maken en besparingen te verduidelijken.”

Naast showroom wil DRZM ook een ontmoetingsplek, een werkplek (met flexwerkplekken en ruimte voor vergaderen en presentaties) en een voorlichtingsplek zijn. “We willen dat diverse partijen hier hun kennis delen. Dat geldt niet alleen voor onze directe partners. Het is een inspirerende omgeving waar partijen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen sparren over producten, concepten, noem maar op. Ook productdemonstraties horen tot de mogelijkheden. Je kunt daarbij denken aan architecten, maar ook aan EPC-controleurs, makelaars, aannemers, ZZP’ers, installateurs. woningbouwverenigingen, gemeenten en particulieren. De drempel moet voor alle partijen laag zijn, vandaar dat we er ook een horecadeel aan gekoppeld hebben.”

Duurzaamheid ademen

Rutte wil dat ‘zijn’ DRZM-showroom/ontmoetingsplek is doordrenkt van de duurzaamheidsgedachte. “We gaan daar heel ver in. De koffie en thee in ons horecadeel zijn allemaal geselecteerd op fairtrade. Zelfs de schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Ik wil dat het hele concept aan alle kanten duurzaamheid ademt. Bij ons verlaten de bezoekers het pand niet met een plastic tas, maar met een van papier.”

Landelijk netwerk

Als Haarlemse DRZM.nl-pand aanslaat, wil Rutte het concept op meerdere plekken in Nederland realiseren. “Het moet een soort niet-commerciële franchiseformule worden. Hierbij denk ik aan zo’n 30 vestingen, verspreid over Nederland. Overigens wil ik dat in deze regionale vestigingen landelijke en regionale partners de mogelijkheid krijgen om hun producten te presenteren. Die regionale component is namelijk ook van belang, bijvoorbeeld om de locale economieën te stimuleren en het aantal kilometers te beperken. Het past niet in onze filosofie dat een schilder uit Nijmegen werk genereert in Groningen. Laat dat maar over aan de partijen daar ter plekke.”

Betrokken partners

DRZM.nl telt op dit moment meerdere partners:

Kijk voor meer informatie op www.drzm.nl.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Gerrit Tenkink

Meer nieuws uit Haarlem, Noord-Holland