‘Happy Building Index moet beleggers stimuleren kantoren te verduurzamen’

“De ontwikkelde reviewsite HappyBuildingIndex.nl geeft gebruikers een woord om hun gebouwen te reviewen. Daarnaast moet het een stimulans zijn voor beleggers om hun kantoren te verduurzamen.”

Dit vertelde mede-initiatiefnemer Marc Hopman van AT Osborne afgelopen maandag 11 januari bij BNR Duurzaam. “In de huidige markt is de overheid bezig met labels in de vorm van energieverbruik van gebouwen. Ook beleggers en verhuurders richten zich op labels: BREEAM en LEED. Gebruikers kom je echter niet tegen. Met HappyBuildingIndex.nl geven we hen een woord om gebouwen te reviewen.”

Stimulans voor beleggers

In zijn ogen dient deze site als stimulans voor beleggers. “Iedereen kan zijn gebouw aan deze site toevoegen. Dan onderzoeken wij hoe duurzaam het gebouw in kwestie is. Het kost niets, wij zijn een stichting. En via GezondeGebouwen.nu helpt een coalitie van vooraanstaande bedrijven ons om deze stichting draaiende te houden.”

Hopman weet dat er ook slechte recensies op de site kunnen verschijnen. Maar: “Wij zijn hiermee begonnen omdat we van mening zijn dat gezonde, duurzame gebouwen tevreden gebruikers hebben.”

Het volledige interview is terug te luisteren via BNR.nl.

Deel dit artikel

permalink