€ 70 miljoen subsidie voor duurzame energie

Ondernemers en particulieren die op kleine schaal duurzame energie willen opwekken, kunnen dit jaar financiële ondersteuning krijgen. De nieuwe ISDE-subsidie is bedoeld voor investeringen in zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

De nieuwe investeringssubsidie in duurzame energie (ISDE) komt voort uit het Nederlandse energieakkoord van 2013 en is voornamelijk bedoeld voor de investering in kleine apparaten. Het gaat hierbij om investeringen die vaak te klein zijn om in aanmerking te komen voor de SDE+.

Dit jaar is hiervoor € 70 miljoen beschikbaar en de hoogte van de subsidie hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en van de energieprestatie.

In aanmerking komen:

Voor zonnepanelen komt deze subsidie niet in aanmerking.

Subsidie aanvragen

De ISDE-regeling is gestart op 4 januari en loopt tot het eind van 2016. De beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst: hoe eerder u straks uw bedrijfsmiddel aanmeldt, hoe eerder u weet of u subsidie krijgt. Voor organisaties geldt dat zij hun aanvraag moeten indienen voor de aanschaf van de energiezuinige installatie en binnen 12 maanden na het krijgen van de subsidietoekenning moet de installatie ook daadwerkelijk zijn aangeschaft. Voor particulieren geldt dat de subsidieaanvraag binnen 3 maanden na de aanschaf moet worden ingediend bij RVO.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door PNO Consultants