Alders: ‘Groningse woningen klaarmaken voor toekomst’

“Laten we niet alleen praten over het herstellen van schade en gebouwen aardbevingsbestendig maken, maar ook over hoe we woningen bij de tijd kunnen brengen en voorsorteren naar morgen.” Dit liet Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders weten tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres, dat afgelopen november plaatsvond in de Groningse MartiniPlaza.

“En richt hierbij niet alleen op woningen, maar ook op scholen om hiervan de levensduur te verlengen. In dit land denken we pas aan vernieuwing als we een nieuwe school bouwen of een verregaande renovatie toepassen.”

Volgens Alders is het een vergissing geweest om de aardbevingsschade als een militaire operatie te lijf te gaan. “Waar is destijds het gesprek gevoerd? Alleen een eigenaar beslist namelijk over zijn eigen huis. Inmiddels zijn bouwvakkers nu ook bezig met een cursus hoe ze bij iemand thuis kunnen komen.”

Duurzaam Gebouwd Congres

Zijn volledige verhaal is in de bovenstaande de Youtube-video te zien. De afgelopen weken heeft DuurzaamGebouwd.nl aandacht besteed aan alle keynotes die plaatsvonden tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres. Deze zijn ook te vinden op het Youtube-kanaal van dit congres.

Deel dit artikel

permalink