Emissiearm tegellijmsysteem

Een geheel emissiearm tegellijmsysteem voldoet aan de eisen met betrekking tot vluchtige organische stoffen van het Duitse onafhankelijke instituut GEV. Het systeem van PCI omvat niet alleen een breed pakket tegellijmen, voegwortels en kitten, maar ook primers, uitvlakmortels, waterdichtings- en ontkoppelingsmateriaal.

 

Kwaliteit, verwerking en milieu staan al vele jaren bij PCI op de voorgrond. Het thema "emissiearm" is daarbij een onderdeel van de productkwaliteit. Men brengt steeds meer tijd binnenshuis door, zodat het belang van een goede luchtkwaliteit en emissiearme producten toeneemt.

Onafhankelijke beoordeling

Het Duitse GEV beoordeelt als onafhankelijk instituut welke producten emissiearm zijn. Daarbij worden drie classificaties gebruikt: EMICODE EC1 plus, EC1 en EC2. De eerste is het meest emissiearm. Deze coderingen komen terug in de productinformatie van de desbetreffende producten van PCI.

Het bedrijf heeft de informatie over emissiearme producten en de beschrijving van het keurmerk overzichtelijk in een flyer verzameld. Daarop staat ook een tweede, nagenoeg emissiearm systeem voor natuursteen.

Systeem voor gehele lijmproject

PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen omvatten het gehele lijmproject, van primers, waterdichtingssystemen en XPS-hardschuimplaten tot tegellijmen, voegmortels en kitten. Aangevuld met bouwchemische producten, zoals aangiet- en betonreparatiemortels, kelderafdichtingssystemen en vloerverzegelingen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BASF Nederland BV