Hoogste score circulair ondernemen

Bouwbedrijf BAM komt als beste uit de bus op het gebied van circulair ondernemen. Dat is de uitkomst van het vergelijkend onderzoek door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onder 52 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven naar hergebruik en afvalvermindering.

Deze vereniging is vooral positief gesteld over de innovaties, die BAM heeft gedaan. Een voorbeeld hiervan is het ‘Laag Energie Asfalt Beton’, met een lagere productietemperatuur dan conventioneel asfalt. Dit levert een CO2-reductie op van 30% en vermindert het energieverbruik met 30 tot 40%.

Bouwmaterialen en -constructies recyclen

Daarnaast steekt het bouwbedrijf veel energie in het overleg met opdrachtgevers, partners en leveranciers over de recyclebaarheid van bouwmaterialen en -constructies. Ook tijdens het bouwproces let BAM op duurzaamheid.

Naast BAM scoren DSM en Philips hoog, met een respectievelijke tweede en derde plaats. Verder blijkt uit het onderzoek dat 52% van de onderzochte bedrijven aspecten van circulair ondernemen in zijn strategie heeft opgenomen en 48% specifieke doelen heeft gesteld op dit gebied. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door de inhoudelijke steun van Accenture.

Deel dit artikel

permalink