Bouwplaats met groene energie

Voor zijn bouwplaatsen is Lokhorst Bouw en Ontwikkeling overgestapt op groene energie van Pure Energie. Daarmee sluit dit bouwbedrijf zich aan bij een groep bouwbedrijven, die start met het benutten van duurzame energie uit eigen land.

Uit handen van accountmanager Joost Posthuma van Pure Energie (rechts op de foto) ontving adjunct-directeur productie Cees Bakhuys bij Lokhorst (links op de foto) hiervoor het officiële certificaat van de duurzame energie. De eerste bouwplaats waar Lokhorst gebruik maakt van duurzame energie, ligt in het Gelderse Barneveld.

Stroom van Nederlandse windmolens

“Het gebruik van groene energie is voor ons een logische keuze”, legt Bakhuys uit. “Lokhorst voldoet aan niveau 3 van de CO2-Prestatieladder en aan de ISO 14001 norm. Bij Pure Energie is groene energie niet alleen een certificatenkwestie. Je weet zeker dat de energie die je als bedrijf gebruikt écht groen is; afkomstig van windmolens in Nederland.”

De stroom van Pure Energie komt van zon- en windenergieprojecten in Nederland. Dit bedrijf is dan ook 2 keer uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland door onder andere de Consumentenbond, Greenpeace en het Wereld Natuurfonds.

Energieverbruik terugdringen

Lokhorst wil zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk krijgen, door geleidelijk over te stappen op hybride auto’s. Waar mogelijk werkt dit bouwbedrijf per project met regionale toeleveranciers en onderaannemers. “Het terugdringen van energie was al een doel. Duurzame energie is de volgende stap”, vertelt Bakhuys. “Pure Energie geeft gesegmenteerd inzage in ons energieverbruik. Waar en wanneer wordt de meeste energie verbruikt? Door deze transparantie kunnen we nog beter sturen op het terugdringen van energieverbruik.” Niet alleen op de bouwplaats werkt Lokhorst aan duurzaamheid. Dankzij de samenwerking met Pure Energie kunnen de medewerkers voor hun thuisgebruik eveneens tegen een aantrekkelijke prijs duurzame windenergie afnemen.

Fotografie: Jan Willem Dragt

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Barneveld, Gelderland