Beton Bewust als standaard voor 6 grote aannemers

BAM, Dura Vermeer, Heijmans, Strukton, TBI en VolkerWessels hebben getekend om bij voorkeur beton toe te passen met het keurmerk Beton Bewust en keurmerkhouders in een vroeg stadium in de projecten te betrekken.

Deze ondertekening vond plaats tijdens het Nieuwjaarsevenement van MVO Nederland in Amersfoort. "Deze aannemers geven bij aanbestedingen en beoordeling van aanbiedingen voorrang aan ketenpartners die de hoge duurzame ambities delen", vertelt Ron Peters, die als directeur van de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) ook tekende.

Hoeveelheid secundaire grondstoffen

"Een van de afspraken binnen dit document is om betonleveranciers te verplichten om duidelijkheid te geven over de hoeveelheid secundaire grondstoffen en berekende hoeveelheid CO2 per geleverde hoeveelheid beton."

Dit roemde ook Stefan van Uffelen, programmamanager MVO Netwerk Beton en expert bij Duurzaam Gebouwd. “Dit convenant zorgt voor een benchmark en voor transparantie.”

Het convenant beperkt zich niet alleen tot de aannemers, maar de gehele keten wordt betrokken. De wens voor de toekomst is om het aantal keurmerkhouders uit te breiden en verdergaand te harmoniseren met het internationale keurmerk CSC.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VOBN