Verlichtingssysteem wint noviteitenprijs

Met ‘The Perfect Daylight’ heeft Luctra de Noviteitenprijs 2016 tijdens Vakbeurs Facilitair gewonnen. 

Dit verlichtingssysteem ondersteunt het bioritme van de mens, door het simuleren van daglicht. Het product zorgt voor een kwalitatieve werkplekverlichting, dat bijna gelijk is aan daglicht.

Ook het gebouwbeheersysteem ‘Net10 building intelligence’ van Paxton (zie foto) was een gegadigde om deze prijs te winnen. Dit systeem kan allerlei huidige en toekomstige functionaliteiten eenvoudig toevoegen. Alle apparaten communiceren onderling onder meer via bluetooth. Dankzij de intuïtieve HTML5-webinterface is het niet nodig om software te installeren.

Energiebesparing voor toekomstbestendig gebouw

Met Zero Energy Lighting (ZEL) haalde Kingspan de top-5 nominaties niet. Deze innovatieve oplossing is een combinatie van hoogwaardige daglichtoplossingen, intelligente ledverlichting, volledig programmeerbare automatische bediening en fotovoltaïsche panelen. Dankzij de geïntegreerde technologie biedt dit concept naast energiebesparing ook een toekomstbestendig gebouw met veilige, aangename en productieve werkomgevingen.

“We optimaliseren de toepassing en het ontwerp van Kingspan Day-Lite polycarbonaat  dakverlichting, zodat we maximaal gebruik kunnen maken van natuurlijk licht”, meldde Geoffrey Janssens van Kingspan Insulated Panels. “Hierdoor vermindert niet alleen de energievraag, maar verhoogt ook het comfort van de gebouwen.”

Dakinspectie

Bij Foamglas ging de aandacht met name naar de Roofscan. “Op verzoek bieden wij onafhankelijke dakinspecties”, legde Peter Verheij uit. “Hiermee analyseren we de bestaande situatie, doen verbetervoorstellen en presenteren we de te behalen resultaten. Gratis en vrijblijvend.”

Namens Kone vertelde Hans Grüne dat dit bedrijf in liften, deuren, roltrappen en gevelliftinstallaties zich steeds meer richt op servicecontracten. “Voor iedere locatie en voor ieder afzonderlijk onderdeel bieden we een eigen onderhoudsplan”, vertelde hij. Het gaat hierbij om Kone Care-pakketten Essential, Advanced en Premium.

“Bij het onderhoud staat veiligheid altijd voorop. Daarom zorgen we een veiligheidsbeheersysteem met uitgebreide normeringen, processen, procedures en trainingen.”

Vakbeurs Facilitair vond plaats van 13 tot en met 15 januari in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tim van Dorsten