Nieuwe partner Duurzaam Gebouwd: Hemmink

Enige tijd geleden is Hemmink partner geworden van Duurzaam Gebouwd. Directeur Matthijs Breel stelt zijn bedrijf voor.

Wat zijn de kernactiviteiten van Hemmink? 

“Hemmink is een Nederlandse handelingsonderneming. We richten ons op het adviseren en leveren van hoogwaardige elektrotechnische producten, concepten en oplossingen voor de woning- en utiliteitsbouw, evenals de elektrotechnische industrie. Hemmink levert aan de 

Producten op het gebied van HFC leveren we hoofdzakelijk aan kabelexploitanten, telecomaannemers, data installateurs en recreatiebedrijven.”

Op welke manieren zetten jullie in op duurzaamheid?  

“Voornamelijk in de woningbouw wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en zorg. Dit geldt voor nieuwbouw en renovatie. We leveren met het fabricaat Ei Electronics duurzame oplossingen voor brandveiligheid en rookmelding. Ook voor de zorg heeft Hemmink met het merk Rademacher Huisautomatisering een concept, waarmee we actief invulling geven aan onder andere levensloopbestendig wonen en zorgverlening.”

Welk door Hemmink uitgevoerd project of welke door Hemmink geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

“Duurzame projecten zijn te vinden bij sociale huurwoningen.  Samen met de opdrachtgever valt de keuze voor onderhoudsarme rookmelders met duurzame voedingen. Ook geeft huisautomatisering actief invulling aan duurzaamheid. Door draadloos te schakelen wordt bijvoorbeeld flink bespaard op arbeid.”

Waarom is Hemmink partner geworden van Duurzaam Gebouwd?

“Duurzaam bouwen kan uitsluitend als er in de gehele keten overlegd en afgestemd wordt. Duurzaam Gebouwd biedt voor ons hét platform om met andere partners over dit thema in gesprek te gaan.”

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht Hemmink/u de komende jaren?
“We verwachten dat technologische ontwikkeling binnen het brede thema duurzaamheid een oplossing kan bieden voor onderliggende thema’s, zo als bijvoorbeeld energiemanagement, zorg, veiligheid en comfort. Deze thema’s bieden ons de uitdaging om in overleg met opdrachtgevers de best mogelijke oplossingen te bieden.”

Deel dit artikel

permalink