Nieuwe tools voor verduurzaming schoolgebouwen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft twee nieuwe instrumenten ontwikkeld voor het verduurzamen van schoolgebouwen (PO en VO). Schoolbesturen, gemeenten, adviseurs en installateurs kunnen deze gratis downloaden. RVO.nl ondersteunt hiermee de Green Deal Scholen.

De 'Installatiescan Scholen' is ontwikkeld voor onderhoudsmonteurs van gebouwinstallaties in scholen. Hiermee kunnen scholen de inregeling en het functioneren van (klimaat)installaties in het schoolgebouw (ventilatie, verwarming, verlichting, koeling en elektrische apparatuur) laten controleren en optimaliseren door hun installateur. De Installatiescan Scholen bestaat uit een Handleiding en een Rapportageformulier.

De lijst 'Verduurzamingsmaatregelen bestaande scholen' bevat verbeteringsmaatregelen voor schoolgebouwen bij het energiegebruik en binnenmilieu. De lijst kan gebruikt worden bij het bepalen van:

U vindt de Tools op www.rvo.nl/frissescholen. Hier vindt u nog meer Tools, zoals:

En binnenkort verschijnen vernieuwde versies van:

Plus veel achtergrondinformatie en praktijkvoorbeelden.

RVO.nl heeft deze instrumenten ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, in het kader van het Nationaal Energieakkoord en de Green Deal Scholen.

Voor meer informatie over het verduurzamen van scholen gaat u naar de officiële website van de Green Deal Scholen

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)