Renovatie brengt kantoorcomplex naar label A

In 4 maanden tijd heeft TBI-onderneming J.P. van Eesteren het kantoorpand Officia III, aan de Amsterdamse Zuidas, volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Hierdoor ging het gebouw uit 1988 van energielabel G naar A.

Om deze labelsprong te kunnen maken, is het complex volledig voorzien van een nieuwe, duurzame klimaatinstallatie. Daarnaast is de gevel grondig gemoderniseerd. Door de hoogwaardige isolatie is de gevel onderdeel geworden van de thermische schil van het gebouw en draagt het zo bij aan de duurzaamheidseisen.

De beglazing aan de atriumkant is vervangen door technisch hoogwaardig en duurzaam glas. Daarnaast is het pand uitgerust met zonnepanelen.

Spiderglasgevel weer 70% zonnewarmte

Beide nieuwe entrees, aan de Boelelaan en aan de Klenckezijde heeft J.P. van Eesteren een hoogwaardig geïsoleerde point-fixed spiderglasgevel toegepast. De beglazing bij dit project is echter niet bevestigd aan gespannen glasdraden, maar in de achterliggende, vaste staalconstructie. Zo houdt het glas meer dan 70% van de binnenkomende zonnewarmte tegen en draagt zo bij aan de duurzaamheid van het complex.

Het bouwbedrijf heeft deze renovatie uitgevoerd in opdracht van SPF Beheer namens Stichting Spoorwegpensioenfonds (SPF). Internationaal vastgoedadviseur CBRE begeleidde de renovatie en trad op als verhuuradviseur van de eigenaar van het complex.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland