Investeringsmaatschappij richt zich op duurzaam totaalconcept

Gimv heeft een meerderheidsbelang verworven in de nieuwe fusiegroep van Itho Daalderop en Klimaatgarant. Het betreft een van de grotere investeringen van dit bedrijf in Nederland.

Itho Daalderop en Klimaatgarant werken al geruime tijd samen. Door 6.500 woningen te monitoren hebben ze kennis ontwikkeld, die ze gebruiken om de prestaties van hun producten en diensten in de renovatie- en nieuwbouwmarkt te verbeteren.

Totaaloplossingen

Met deze fusie willen ze op beide markten een toonaangevende rol spelen als aanbieder van totaaloplossingen. Waar Itho Daalderop zich richt op het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Klimaatgarant ontwikkelt energieneutrale woningprojecten voor gemeenten, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Zijn aanpak bestaat erin het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken en vervolgens de energiebehoefte zo duurzaam mogelijk in te vullen. 

Woningen naar energieneutrale toekomst

Met deze groeikapitaalinvestering verwerft Gimv een meerderheidsbelang naar het management van de nieuwgevormde combinatie. Als directeur van Klimaatgarant en voormalig topman van Itho Daalderop gaat Wim van den Bogerd deze fusie leiden. “Deze combinatie heeft alles in huis om bewoners van woningen in de Benelux naar een energieneutrale en duurzame toekomst te leiden.”

Gimv is genoteerd op Euronext Brussel en heeft momenteel ongeveer € 1,8 miljard (inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in circa 50 portefeuillebedrijven. 

Deel dit artikel

permalink