Rifkin predikt revolutie

“De derde industriële revolutie draait om nieuwe communicatiemiddelen, nieuwe energiebronnen en nieuwe mobiliteit en logistiek.” Dit zegt de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin in de nieuwste editie van Duurzaam Gebouwd Magazine dat deze week uitkomt. 

“De infrastructuur daarvoor is een doorontwikkeling van het huidige communicatieinternet naar een super ‘Internet of Things’. Dit net zal naast de communicatiefunctie ook duurzame energie transporteren, mobiliteit faciliteren en logistiek ondersteunen. Zo krijg je een open en transparant gedistribueerd systeem dat is gebaseerd op samenwerking.”

Interview Quist en Leenhouts

Daarnaast komt de overname van Hellemans Consultancy door Unica Groep uitgebreid aan bod. “Ons overnamebeleid is erop gericht het kwaliteitsmerk ‘Unica’ te versterken”, vertelt Unica-topman John Quist. Hoewel dit bedrijf op den duur Hellemans Consultancy volledig overneemt, blijft deze onderneming uit Den Dolder wel opereren onder eigen naam. “Dat was ook onze voorwaarde”, laat Arjen Leenhouts, topman van Hellemans Consultancy, weten. “In ons dagelijks werk verandert vrijwel niets.”

Wat is een gezond gebouw?

Verder legt DWA-directeur Jaap Dijkgraaf waaraan een gezond gebouw in zijn ogen voldoet. “Een mens is gezond als hij in een toestand is van optimaal geestelijk en lichamelijk functioneren. Fysieke gezondheid kun je eenvoudiger meten dan mentale gezondheid. Een link tussen het binnenklimaat van een gebouw en fysieke gezondheid is in een aantal gevallen ook gemakkelijk te leggen. Zo beïnvloeden tocht, vervuilde lucht en slechte verlichting je gezondheid negatief.”

Ook besteedt deze editie van Duurzaam Gebouwd Magazine aandacht aan stichting ‘De Groene Grachten’ van Jelle Rademaker en ‘Duurzame Bouwvrouw 2015’ Suze Gehem en de winnaars van de Gouden Kikker 2015 architectenbureau IA Groep en wegenbouwproducent Esha Infra Solutions. Duurzaam Gebouwd Magazine is ook te lezen op DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Magazine.

Deel dit artikel

permalink