Tweede Dubokeur-certificaat voor rolluikenfabrikant

Een jaar na het verkrijgen van het Dubokeur voor de SolidScreen-standaard is nu ook de SolidScreen XL 150 van Smits Rolluiken en Zonwering bekroond met dit certificaat.

De fabrikant en leverancier van diverse zonweringsproducten was het eerste bedrijf in deze branche, dat haar product op milieuvriendelijkheid liet beoordelen.

Het Dubo-keurmerk bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige Levenscyclusanalyse (LCA), gemaakt door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE). Dit is het kennisinstituut voor milieubelasting van bouwmaterialen. Met het Dubokeur kunnen bedrijven van producten, grondstoffen en woningen op een onafhankelijke en wetenschappelijk wijze aantonen dat ze een duurzame keuze zijn.

Foto: Commercieel directeur Rik Smits (midden) en commercieel manager Erik van den Boom van Smits Rolluiken en Zonwering nemen het milieucertificaat in ontvangst van Kamiel Jansen (rechts) van NIBE.

Deel dit artikel

permalink