Europese subsidie voor Stroomversnelling

Met een bijdrage van € 3,6 miljoen wil de Europese commissie de Stroomversnelling ook in Engeland en Frankrijk van de grond krijgen.

Stroomversnelling deed mee in een tender van Horizon 2020 – een groot onderzoeks- en innovatieprogramma – om het succes van Nul-op-de-Meterrenovaties over de grenzen te brengen. Met de bovenstaande bijdrage kan ook het energiegebruik in sociale huurwoningen in Frankrijk en Engeland aanzienlijk worden gereduceerd, door ze te renoveren naar Nul-op-de-Meterniveau.

Engeland en Frankrijk

In Engeland is Stroomversnelling al begonnen. Zo hebben zich inmiddels woningcorporaties en bouwers al aangesloten. Door deze subsidie ontstaat extra ruimte voor meer innovatie en een serieuze grote aanpak. In Frankrijk zijn de eerste stappen gezet: er zijn gesprekken met woningcorporaties en bouwers die aan de slag willen, maar het is nog niet zo concreet als in Engeland. Door de financiële hulp vanuit Horizon 2020 kan ook hier Stroomversnelling eenvoudiger en sneller van de grond komen.

Horizon 2020 geeft in 7 jaar tijd bijna € 80 miljard uit aan onderzoek en innovatie in Europa. Het programma zorgt voor economische groei en werkgelegenheid en heeft mede daardoor gegronde politieke steun van Europese regeringsleiders en leden van het Europees parlement. Horizon 2020 ondersteunt onderzoek en innovatie op een manier dat dit bijdraagt aan wetenschap, industriële ontwikkelingen en sociale uitdagingen.

Deel dit artikel

permalink