Meer comfort met eco-vriendelijke materialen

Verantwoord omgaan met mens en milieu is geen modegril, maar noodzaak. Het gebruik van verantwoorde bouwproducten voor gezond wonen en werken is tegenwoordig bij zowel architecten als aannemers steeds meer ingeburgerd. Er wordt steeds vaker doordacht en bewust gekozen voor eco-vriendelijke bouwmaterialen.

Een bedrijf dat al sinds jaar en dag produceert op een milieuvriendelijke manier, is Faay Vianen B.V. Het bedrijf produceert onder andere separatie-, isolatie- en woningscheidingswanden. “Al ruim 40  jaar worden hier wanden gemaakt op basis van vlasscheven”, vertelt Monique de Vos, Commercieel Directeur van Faay Vianen B.V.

Makkelijk herbruikbaar

“Vlas is milieuvriendelijk en eindeloos hernieuwbaar. De vlasplant wordt voor de volle 100 procent benut en bij de productie is er weinig milieubelasting. Door de massieve kern van vlasscheven zijn Faay-wanden zeer schroefvast. Daarnaast zijn de wanden stootvast, hoog geluidsisolerend,  thermisch isolerend en hebben ze een hoge brandwerendheid.”

Kant-en-klaar

“Opvallend is de bijzondere constructie van onze prefab wanden (kant-en-klaar zijn: inclusief stijl- en regelwerk, isolatie, eindbeplating). Ze zijn zeer snel en gemakkelijk te monteren (droogbouw!), dankzij de praktische groef-veer-verbinding en doordat er geen achterhout nodig is. Ook zijn de wandsystemen demontabel. Met de ingebouwde leidingschachten combineert u duurzaam materiaalgebruik met indelingsvrijheid én kostenbesparing”.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Faay Vianen B.V.